5751 Family on Tour (7)

Voorafgaand aan onze familytour zei mijn vrouw dat ze al die dagen niet zou en hoefde te koken. En dat hoeft ze ook niet, alleen de eerste avond in de villa wilden we het ons heel gemakkelijk maken door thuis pizza te eten. Mijn vrouw heeft mijn zoon geassisteerd bij het afbakken van de pizza in de oven.
Alle andere dagen zouden we uit eten gaan en zo geschiedde. In Cordoba vonden we een restaurantje waar ze ook de Andalusische lekkernij Rabo de Toro op het menu hadden staan. Uiteraard heb ik deze ossenstaart-stoofschotel besteld. Het smaakte voortreffelijk.

Ik ga nu niet alle maaltijden beschrijven die we verorberd hebben, maar twee wil ik niet onvermeld laten.

= Op woensdagavond kwamen we terecht in Canillas de Aceituno waar we in een restaurant de plaatselijke lekkernij – gebraden geit – bestelden.

De eigenaar beschrijft dat als volgt:

Wij zorgen voor de selectie van de beste speengeiten die zijn grootgebracht in de kuddes van het natuurpark Sierra Tejeda, met slechts 25 dagen leven en 7 kg levend gewicht. Het belangrijkste kenmerk van deze MELKGEIT is zijn dieet, aangezien ze die levensmaand uitsluitend met moedermelk worden gevoed. Later koken we ze met extra vierge olijfolie, knoflook en peterselie, dit alles samen met koken op laag vuur in onze olijfhoutoven, wat zorgt voor een van de beste braadstukken.

= Voor de donderdag had onze zoon  een private cooking geregeld. Op een gegeven moment kwamen ene David en Eleonora de patio oplopen en namen bezit van de keuken. Na een uur werden we buiten aan tafel genodigd en toen verschenen er vele Spaanse lekkernijen op tafel. Een lust voor het oog en de maag. Wat later werd er op het terras een grote pan paella bereid. Ook de paella smaakte voortreffelijk. Als dessert serveerden ze een cheesecake. Toen ze weer vertrokken, waren zelfs de borden, de glazen en het bestek weer schoon teruggezet in de kast.

Ook van het eten genieten we volop in Andalusie. Of op z’n Spaans gezegd: DISFRUTAR.