5737 Wat een opluchting

De laatste maanden gingen er geruchten dat Berghuis van Feijenoord naar PSV zou gaan. Elke keer als ik daar ergens een bericht over zag staan, zei ik tegen mezelf: ‘Het is te hopen van niet.’

Ik kan het niet precies omschrijven waar mijn aversie vandaan komt. Ik moet toegeven dat hij  de bal soms mooi in het doel kan krullen. Maar de voetballer staat me niet aan met zijn soms gemene trekjes en geniepige overtredingen. Afgelopen seizoen had hij 8 bestrafte overtredingen die een gele kaart opleverden en kreeg hij tweemaal een rode kaart. Ook waren er discussies of hij zwaarder gestraft had moeten worden bij bepaalde charges. Tevens sijpelen er af en toe berichten naar buiten over akkefietjes op de training.

Afgelopen week is duidelijk geworden dat hij naar A*** gaat. Bij de achterban van Feijenoord is overgang naar de aartsrivaal niet goed gevallen.

Remco Ravenhorst, voorzitter van supportersvereniging De Feijenoorder, merkt dat de achterban verschillend reageert. “Door sommigen wordt het echt gezien als verraad. Die vinden dat zijn naam volledig moet worden uitgewist uit het Feyenoord-geheugen.”
Er zijn al Feijenoordsupporters die het shirt met de naam van Berghuis erop openlijk verbrand hebben. Tijdens de wedstrijden van de Rotterdammers tegen de Amsterdammers het komend seizoen zullen we er ongetwijfeld meer van horen.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . Toen ik het nieuws las over de transfer verzuchtte ik: Wat een opluchting