5736 Mijn nieuwe brillen

Een dag of tien geleden heb ik toch maar eens mijn stoute schoenen aangetrokken en ben daarmee bij de opticien naar binnen gelopen. Ik vond dat zowel in de auto als op de fiets de verte steeds vager werd en de lettertjes die ik moest lezen de laatste tijd steeds kleiner werden. Ook vertelde mijn vrouw dat ik niet alle stofjes op de vloer zag liggen als ik aan het stofzuigen was.

De opticien zette me meteen achter zijn oogmeting apparaat en liet me letters lezen en puntjes en kleuren waarnemen. Toen hij daarmee klaar was, nam hij een bril met verwisselbare glazen en zette daar de juiste glaasjes in. De vriendelijke opticien zette de bril op mijn neus en gaf me een kaart in de hand om te lezen.

En . . . het verschil met mijn eigen bril was frappant: De letters waren ineens GROTER.

Daar ik zeer tevreden ben met het montuur dat ik al een paar jaar heb, wilde ik geen ander montuur kiezen. De dame die me hielp, merkte echter op dat er een actie liep dat je bij een nieuwe bril een extra bril of zonnebril (met glazen op sterkte) cadeau kreeg. Daarom heb ik alsnog een nieuw montuur (hetzelfde als ik al had) uitgekozen en heb nu twee brillen voor de prijs van één. De behulpzame dame gaf de gradient glazen in mijn zonnebril ook nog cadeau.

Toen alles geregeld was en ik de aankoop bezegeld had met mijn handtekening liepen we naar de uitgang. De deur werd netjes voor ons open gehouden door de dame die ons geholpen had.

Tja . . . die geste begreep ik wel, toen ik aan het bedrag dacht dat onder aan de rekening stond van mijn nieuwe brillen