5734 We verhalen de schade op de daders

Het zag er een paar weken geleden zo mooi uit. Het aantal ziekenhuisopnames, de opnames op de IC en het aantal besmettingen daalden snel. Maar toen de jeugd weer naar de discotheken, festivals en andere uitgaansgelegenheden mocht ging het falikant mis. Vooral ook omdat de toegangscontrole naatje-pet was. Het kabinet moest maatregelen nemen en deed de eerdergenoemde zaken weer op slot. Het kabinet had de plank volledig misgeslagen.

We kunnen nu de schuld wel geven aan de groep landgenoten die gingen dansen (met Jansen) en feestvieren, maar de eigenlijke schuld ligt toch bij het kabinet, dat het allemaal toestond.

Inmiddels zijn Rutte en consorten er ook achter gekomen dat ze de plank volledig mis hebben geslagen. Maandag gingen Rutte en De Jonge diep door het stof.

Rutte: „Wat aanvaardbaar leek, is niet goed uitgepakt. Er is een inschattingsfout gemaakt. Daar balen we van.” De Jonge: „De les is dat als je je op onbekend terrein begeeft je dan toch het zekere voor het onzekere moet nemen”, zei De Jonge. Dat heeft het kabinet niet gedaan.
De premier schetst verder dat de knullige, ’geïrriteerde’ persconferentie waarin het kabinet weigerachtig was om aan zelfreflectie te doen, te maken had met haast. „Dan moet je ook bij jezelf te rade gaan en je afvragen ’waarom ontstaat nou zo’n kritische rotsfeer’?”
Lees hier meer >>>>>

De kans is groot – nu het aantal besmettingen weer zo hoog is – dat landen als Spanje en Portugal extra eisen aan ONS, Nederlanders gaan stellen. Dit zou zomaar gevolgen kunnen hebben voor onze familytour.

Maar nu de daders van de onheilsdaad een bekentenis hebben afgelegd, hebben wij een stok achter de deur. Bij schadegevallen wordt als de dader bekend is de schade verhaald op de veroorzaker. Wij kunnen nu in ONS geval de eventuele financiële schade die wij lijden als onze familytour niet door kan gaan mooi verhalen op M.R. en H. de J.

Tja . . . Ik ga toch maar eens alvast informeren bij mijn rechtsbijstandverzekering of – in het geval dat onze familytour niet door kan gaan – we kunnen stellen: We verhalen de schade op de daders.