5723 Van harte gefeliciteerd (bis)

Vandaag zijn twee broers van mij jarig. Wij feliciteren ze ook vanaf deze plaats van harte en wensen ze voor vandaag een prettige dag en voor het nieuwe lcvensjaar alle goeds en . . . gezondheid.

Elk jaar op de 3de juli moet ik vooral denken aan de geboortedag van mijn jongste broer, want die dag zit in mijn geheugen gegrifd. Kan me zelfs het beeld van die morgen in 1950 toen we wakker werden op de opkamer van het toenmalige huis nog voor de geest halen. Ik was toen 9 jaar oud.

In het boek ‘Witte gè dè nog?’ waarin ik mijn eerste 25 levensjaren beschreven heb, staat te lezen:

Mijn jongste broer is 's nachts om 03.00 uur geboren op 3 juli 1950. Ik kan me nog herinneren dat we met z'n allen op de opkamer sliepen. Ik denk dat mijn vader 's nachts mijn zus ook op de opkamer gelegd heeft. Mijn vader kwam ons 's morgens wekken en feliciteerde mijn broer, die op 3 juli 1945 geboren was, en die dag 5 jaar werd. 'Kom eens vlug kijken W****, je hebt een broertje gekregen', zei mijn vader.'

Tja . . . mooie, hele mooie herinneringen.

Van Harte Gefeliciteerd (BIS)