5718 Ze leven bij de UEFA nog in het stenen tijdperk

Zondagmiddag in afwachting van de voetbalwedstrijd Nederland – Tsjechië zat ik wat te surfen en op een gegeven moment kwam ik het artikel tegen: ‘Ze leven bij de UEFA nog in het stenen tijdperk’
Het artikel ging over het feit dat de scheidsrechters Makkelie en Kuijpers waarschijnlijk niet meer aan bod zullen komen nu nederland in de achtste finale speelt.

De keuze voor wie mag blijven wordt grofweg gebaseerd op twee argumenten: welk niveau de arbiters hebben gehaald tijdens het EK én of de landen die zij vertegenwoordigen nog in het toernooi zitten. Die laatste overweging zou dus mogelijk in het nadeel kunnen werken van Makkelie en Kuipers.

Tja . . . typisch UEFA.

Even later zag ik het bericht: UEFA verbiedt regenboogvlag van Oranjefans in fanzone en stadion in Boedapest

Bezoekers van de fanzone van de KNVB in Boedapest hebben in aanloop naar de achtste finale van Oranje op het EK tegen Tsjechië hun regenboogvlag moeten inleveren. Beveiligers deden dat op verzoek van de Europese voetbalbond UEFA, die alleen vlaggen met de kleuren van het land toestaat in de fanzone en de Puskas Arena, waar het EK-duel gespeeld wordt. Een woordvoerder van de KNVB heeft dat bevestigd.

Tja . . . typisch UEFA

Inderdaad . . . Ze leven bij de UEFA nog in het stenen tijdperk.

 

P.S. 1
Aan het eind van de middag draaide de UEFA bij, maar toen waren alle vlaggen al ingeleverd.

P.S. 2
Dit briefje kan nog grote gevolgen hebben . . .