5713 Daar gaan ONZE (belasting-) centen

De mondkapjesdeal van Sywert van Lienden en zijn companen heeft al heel veel stof doen opwaaien. Sywert heeft aan de deal 9,2 miljoen euro overgehouden en zijn twee zakenpartners staken ieder meer dan 5 miljoen euro in hun zak.

Sywert richtte de non-profitorganisatie Stichting Hulptroepen Alliantie op om ervoor te zorgen dat Nederland snel miljoenen mondkapjes zou krijgen en beweerde dat belangeloos te doen.

Uit tientallen interne documenten, contracten, mails en rapporten is nu  volgens de Volkskrant gebleken dat Van Lienden en zijn compagnons de grote miljoenendeals met het ministerie via hun eigen bv’s lieten lopen en er zo aan verdiend hebben.

Toen dit allemaal bekend werd, was Den Haag in last en Van Lienden probeerde zijn straatje schoon te vegen. Hij zou het geld aan goede doelen schenken, maar deze instanties willen zijn geld niet. Momenteel zijn er al stemmen dat het belastinggeld teruggestort dient te worden.

Dat zal nog niet zo gemakkelijk zijn, want een compagnon van Van Lienden heeft van die centen al een kapitale 17 eeuwse boerderij gekocht van bijna 1 miljoen euro en Van Lienden zelf heeft al een spiksplinternieuwe BMW Z4 aangeschaft.

Tja . . . Daar gaan ONZE (belasting-) centen