5695 Voor 100 euro een onzichtbaar portret

Ik kon mijn ogen niet geloven maar het stond er echt. Italiaanse kunstenaar verkoopt ‘onzichtbaar kunstwerk’ voor bijna 15.000 euro

Het werk dat ‘Io Sono’ heet, Italiaans voor ‘Ik ben’, is er een van een ander kaliber. De koper legde welgeteld 14.820 euro neer voor een kaal geheel. Salvatore Garau is de maker van het onzichtbare meesterwerk en is niet de minste in de kunstwereld. De kunstenaar claimt dat zijn onzichtbare werken in zijn geest zitten. En noemt zijn creaties „nieuwe, kleine revolutie”.
De koper van het onzichtbare stuk is niet bekend. Maar wel moet hij of zij ruimte maken voor een plek van 150 cm bij 150 cm. Die ruimte is volgens de kunstenaar vereist. Waarom kun je denken? „Die ruimte heb je nodig om je gedachten op één punt te concentreren. Daardoor ontstaat er een sculptuur die de meest uiteenlopende vormen aanneemt.”
Tja . . . Salvatore heeft mij op een idee gebracht. Ik maak een portret voor u van 50 x 60 cm ingelijst en wel.  Ik heb de portretten allemaal al in mijn geest zitten.
De eerste heb ik al verkocht. Ik heb er nog snel even een foto van gemaakt , voordat ik het naar de nieuwe eigenaar heb gebracht . . .
Tja . . . Voor 100 euro
 een onzichtbaar portret.