5694 Alle dieren moeten los !!!

Vorige week is er geruisloos een nieuwe dierenwet in de Eerste Kamer aangenomen. En dat heeft grote gevolgen voor vee- én huisdieren. Het welzijn van de dieren wordt, dankzij de Partij voor de Dieren, een stuk belangrijker. Zo is een parkiet of konijn in een klein kooitje houden straks in 2023 niet meer acceptabel.

Concreet wil de oppositiepartij dat bijvoorbeeld eendenhouders zorgen voor zwemwater en dat konijnen niet in een kooi zitten, maar in de grond kunnen graven. Verder zouden dieren niet meer massaal bij elkaar mogen zitten. Dat zou enorme gevolgen kunnen hebben voor de landbouwsector.

Of het allemaal zo ver gaat komen is nog maar de vraag. Demissionair minister Carola Schouten (Landbouw), heeft dinsdag in een debat gezegd dat ze de precieze gevolgen gaat onderzoeken.

Tja . . . het is toch heel apart dat er een wet wordt aangenomen waarvan men de gevolgen vooraf niet gezien heeft. De minister noemt zelfs de wet onuitvoerbaar.

Volgens de nieuwe wet moeten dieren natuurlijk gedrag kunnen vertonen: hokken, stallen en kooitjes moeten daarop worden aangepast.
Tjonge, tjonge, tjonge dat is nogal wat. Zeg maar dag met het handje vogelliefhebbers, veehouders, konijnenfokkers, hamstervertroetelaars, dierentuinen, honden- en kattenasiels en . . . en . . . want: Alle dieren moeten los !!!