5693 Ouwe meuk dat . . . Zo word ik een goede echtgenote (2)

Het blijkt elke keer weer opnieuw dat men op internet vaak ‘ouwe meuk’ nieuw leven inblaast en presenteert als ‘nieuws’. Zo kwam ik van de week op Facebook een krantenknipsel tegen met de titel ‘Zo word ik een goede echtgenote (2). Het zou een uittreksel zijn uit een Katholiek schoolboek voor de afdeling Huishoudkunde voor meisjes uit 1960 zo staat er bij te lezen (Zie afbeelding onder dit bericht).

Een van de goede raadgeveingen is de volgende:
Als je man voorstelt te paren: Aanvaardt dat met nederigheid, maar houdt steeds in het achterhoofd dat het plezier aan de man is besteed, én veel belangrijker is dan dat van een vrouw. Als hij zijn orgasme bereikt is een beetje gekreun van jouw kant niet misplaatst, integendeel het zal hem overtuigen dat jij er ook plezier aan hebt beleefd.

Toen ik dat gelezen had, ging ik op onderzoek uit, want ik wilde dat boek Huishoudkunde wel eens bekijken.
Tijdens mijn zoektocht bleek dat hetzelfde zogenaamde uittreksel uit het schoolboek al jaren eerder op internet circuleerde. De Belgische Libelle besteedde er in juli 2009 al een heel artikel aan. De tekst die ik hierboven aanhaalde is tot op de letter hetzelfde.

Op de website De Gestolen Grootmoeder staat in oktober 2014 letterlijk hetzelfde te lezen. De website heeft net als ik wat speurwerk verricht en concludeert dat de leefregels NIET uit een katholiek schoolboek komen maar ordinair knip- en plaakwerk zijn van wat men via Google heeft gevonden.
Geïnteresseerden kunnen op De Gestolen Grootmoeder lezen waar men de teksten overal vandaan gehaald heeft om tot het ‘uittreksel’te komen.

Tja . . . ouwe meuk, plagiaat, knip- en plakwerk dus Zo word ik een goede echtgenote (2)