5692 ‘I had the radio on’

Ik ken Marilyn Monroe alleen maar van horen zeggen. Toen ik van kostschool kwam en wat meer mocht en kon zien van de wijde wereld stierf zij. Ik heb echter nooit een film van haar gezien; ik heb wel verschillende keren het beroemde shot uit de film The Seven Year Itch (1955), het shot met de opwaaiende jurk voorbij zien komen op de televisie.

Ook weet ik van horen zeggen dat het sekssymbool een relatie gehad zou hebben met de Amerikaanse president  John F. Kennedy. Maar dat zijn speculaties waar ik nooit het bewijs van heb gezien.

Nu is Marilyn weer in het nieuws of liever gezegd het standbeeld van haar in Palm Springs. Acht meter hoog standbeeld van Marilyn Monroe zorgt voor ophef in Amerikaanse stad, stond er in het bericht te lezen.

Het beeld van Marilyn Monroe stond van 2012 tot en met 2014 al in Palm Springs maar krijgt binnenkort een nieuwe, meer prominente plek in de stad. Maar de plaats waar het beeld komt te staan, zorgt voor verbazing bij veel mensen. De gemeente is namelijk van plan om de enorme Marilyn voor de ingang van het Palm Springs kunstmuseum te plaatsen. Wanneer bezoekers het museum verlaten kijken ze daardoor direct onder de jurk van de filmster. Iets waar de directeur van het museum, Louis Grachos, niet bepaald om staat te springen. „Het is aanstootgevend dat kinderen die ons museum verlaten het ondergoed van dit enorme Marilyn-beeld zien”

Tja . . . het is een beeld van een historisch, befaamd en zeer bekend filmshot van een wereldberoemd sekssymbool uit de 50-er jaren van de vorige eeuw. Mij stoort het niet dat ze daar staat met een opgewaaide jurk en dat je tegen haar (degelijke) onderbroek aan kunt kijken. Tegenwoordig zie je wel minder of meer; het is maar van welke kant je het bekijkt.

Marilyn zelf heeft destijds ook een duidelijke uitspraak gedaan over wat ze aan had . . .”It’s not true that I had nothing on. I had the radio on.