5691 Het nieuwe fietspad

Een jaar of wat geleden heeft men een breed en mooi fietspad aangelegd in het buitengebied bij ons in de buurt. Het fietspad verbindt de N279 met de N616. Het brede fietspad wordt frequent gebruikt door scholieren en fietsers uit de buurt die een ommetje willen fietsen. Wij gebruiken het pad regelmatig om aan onze dagelijkse noodzakelijke aantal stappen te komen.

Van de week liepen we op een zonnige morgen weer eens over het fietspad. In de bermen aan weerszijden van het pad waren vele soorten grassen en veldbloemen opgekomen. Verschillende soorten klavers bloeiden volop. Een donkerrode bloem viel erg op. Toen ik een foto gemaakt had met de app PlantSnap wisten we ook dat het de Trifolium incanatum, de Crimson clover, de inkarnaaatklaver was.

Thuis gekomen zocht ik nog wat informatie op over de donkerrode klaver en bekeek de foto’s die ik ervan gemaakt had in de berm van het nieuwe fietspad.