5688 Zo gaat het goed, zo gaat het beter, op 1,5 meter

Ik had het al gemerkt aan de vaccinaties. Mijn oudste zoon kon al een afspraak maken en was binnen een week al aan de beurt en mijn jongste zoon die drie jaar jonger is, kon daags erna al twee vaccinaties inplannen. Het gaat nu snel met de vaccinaties, alsook met de afnames van de besmettingen en de ziekenhuisopnames.

Mede daardoor hoorden we woensdag jl. minister De Jonge zeggen.: ‘Alle seinen op groen voor versoepelingen op 5 juni’.

Volgens hem staan alle seinen op groen, nu "alle cijfers die moeten dalen aan het dalen zijn en alle cijfers die moeten stijgen aan het stijgen zijn". Hij doelde daarbij onder meer op het aantal besmettingen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vaccinaties.

Vrijdagavond werd tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat al met ingang van zaterdag 5 juni de volgende versoepelingen ingaan:

Tja . . . wat een opluchting en blijdschap dat nu eindelijk weer van alles KAN en MAG. Dus we zingen nog maar eens uit volle borst: Zo gaat het goed, zo gaat het beter, op 1,5 meter