5684 Zero points, nul punten

De rust is weer gekeerd op de tv het songfestival is voorbij. Op naar de volgende hype.

Ik las dat de Nederlandse bijdrage op een grote mislukking, deceptie is uitgelopen. De bijdrage eindigde op de 23ste plaats; drie landen waren nog slechter. Het lied kreeg alleen van de vakjury punten (11) en het kreeg van het publiek géén enkele punt.

Ik weet niet wie er verantwoordelijk is voor de inzending van ONS land. Ik had vooraf al kunnen zeggen dat Birth of a new age  van ene Jeangu Macrooy  géén hoge ogen zou gooien. Yu no man broko mi, Yu no man broko mi, Yu no man broko, broko mi (oh-oh) spreekt toch niemand aan.

Als je de tekst door Google Translate laat vertalen krijg je: Yu geen man broccoli mi, Yu geen man broccoli mi, Yu no man broccoli, broccoli mi (oh-oh) en geeft het programma aan dat het Litouws is. En wie verstaat er nou Litouws?

Daags na de uitzending was er maar één persoon blij met de inzending en dat was de zanger zelf: ,,Ik ben zo blij dat ik dit heb mogen doen, het was zo’n avontuur. Het was echt een blessing dat dit in deze tijd kon plaatsvinden. Het is natuurlijk een teleurstelling dat je 23ste wordt, maar ik ben nog steeds supertrots op wat we hebben neergezet.’’

Voor ONS land was het een gevoelige tik; ik moest weer denken aan de tijden van Sieneke en andere deelnemers die geen potten konden breken. Maar dit jaar was het wel héél slecht met zero points, nul punten