5680 Verslaafd aan Portugal

Op de Facebookpagina: Verslaafd aan Portugal kwam ik het volgende tegen:
Eén prik met een coronavaccin is straks genoeg om de digitale coronapas te krijgen die het reizen in de Europese Unie gemakkelijker moet maken. Daarover zijn de EU-landen en het Europees Parlement het eens, schrijven onder meer RTL Nieuws en De Telegraaf. Uiteraard geldt ook altijd het alternatief: een negatieve PCR-test.
Het zou ons zelfs niet verbazen als, zodra de besmettingsgraad nóg veel lager is in zomer, er überhaupt geen toegangseisen meer gelden. Dit is bijvoorbeeld vanaf 20 mei al zo voor Britten die naar Spanje willen, simpelweg omdat daar de besmettingsgraad zo laag is. Onze voorspelling: vanaf uiterlijk begin juni gaat Portugal Nederlanders toelaten zonder quarantaine!
Tja . . .  dat is nog eens goed nieuws voor iemand die graag naar Portugal op vakantie gaat en die al een 25-daagse vakantie geboekt heeft naar de Algarve.
Van zulk nieuws krijg je een blij gemoed en ik weet zeker dat ik de komende tijd de eerdergenoemde pagina nog vaak zal raadplegen. De pagina: Verslaafd aan Portugal