5675 Eindelijk een einde aan de lijdensweg

Gisteren heeft PSV de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Fc Utrecht was in Utrecht de laatste tegenstander van dit jaar. Het was een slaapverwekkende wedstrijd, die eindigde in een gelijkspel: 1 – 1. Daarmee werd de tweede plaats voor PSV veilig gesteld.

De laatste weken ging het alleen nog maar over het feit dat PSV tweede moest worden, zodat ze gerechtigd zijn om het komend seizoen voorrondes te mogen spelen voor de Championsleague. Drie wedsrijden die dan alle drie gewonnen MOETEN worden. Met het huidige spel zie ik ze dat nog niet doen. Misschien zijn ze nu dus bij PSV wel blij met een dooie mus.

Aan het spel en de inzet zal van de zomer heel, heel veel  veranderd moeten worden om het komend seizoen de strijd wel aan te kunnen gaan met A***. Dit jaar stond PSV er niet op momenten dat ze er wel hadden moeten staan. In januari en februari werden veel punten verloren tegen A***, AZ en Feijenoord; daarna kwam er nog onnodig puntenverlies tegen ADO (de degradant) en Heerenveen (2x). Bij de winstpartijen was het spel vaak niet om aan te zien en was je als supporter blij dat  de wedstrijd afgelopen was  en de punten binnen waren.

Tja . . . hopelijk gaat het volgend seizoen beter. Maar nu kunnen we dus zeggen: Eindelijk een einde aan de lijdensweg