5674 Wie heeft er nou gelijk ?

Amerikanen die volledig gevaccineerd zijn tegen corona, hoeven in de meeste gevallen geen afstand meer te houden en geen mondkapje te dragen. Dat staat in een nieuwe richtlijn van het CDC, het Amerikaanse RIVM. Alleen in drukke binnenruimtes is een mondkapje na vaccinatie nog wel verplicht. Het gaat dan bijvoorbeeld om bussen, vliegtuigen en ziekenhuizen.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beweert daarentegen dat mensen die zijn gevaccineerd tegen Covid-19 afstand tot anderen moeten blijven houden tot anderen en hun mond en neus bedekken.

Wie heeft er nou gelijk ?

‘RIVM loopt achter met ventilatie’, lazen we van de week op NOS Teletekst. Er moet meer aandacht komen voor ventilatie, melden 39 wetenschappers. Dat is volgens hen nodig om besmetting met zwevende druppeltjes in de lucht, aerosolen, tegen te gaan.
De WHO heeft nu ook de rol van aerosolen bij besmetting van het coronavirus erkend.
Maurice de Hond beweert al meer dan een jaar dat aerosolen een dominante rol spelen bij de verspreiding van het virus.

Tja . . . Wie heeft er nou gelijk ?