5662 Een dikke middelvinger voor A*** en A’dam

Het is onbegrijpelijk wat er zondag gebeurde in Amsterdam. Bij het stadion dat de thuishaven is van de Amsterdamse voetbalclub. Deze club werd zondag kampioen, maar het kampioensfeest kon niet gevierd worden vanwege het coronavirus dat ons nog steeds in de greep heeft.

Maar in Amsterdam trok men zich niets aan van de geldende maatregelen. Al voor aanvang van de wedstrijd hadden zich fans verzameld bij het stadion. Na de wedstrijd was het aantal gegroeid tot 12.000 !!! De anderhalve-meter-maatregel lapte men aan de laars.

De spelers deden alsof er geen corona bestond. De directie van A*** durfde géén impopulaire beslissingen te nemen; zij  faciliteerden het feestje van de spelers, trainers en staf door speakers op te hangen buiten het stadion. De directieleden  van A*** hebben daardoor een enorme dikke middelvinger opgestoken naar heel Nederland.

De Amsterdamse driehoek onder leiding van burgemeester  Femke Halsema krijgt harde kritiek. Zondag werd doelbewust niet ingegrepen. Dat is rechtsongelijkheid, meten met twee maten en het nemen van risico’s voor de zorg, zo luiden de verwijten. Ook A*** kreeg maandag een flinke veeg uit de pan.

Minister Grapperhaus en Minster de Jonge spraken hun afschuw uit over het overantwoorde gedrag in de hoofdstad.. Maar dat werd hen in Amsterdam natuurlijk weer kwalijk genomen.

Jan Dijkgraaf haalt op tpo.nl met zijn briefje aan Femke Halsema flink uit naar Halsema. Ook Jan heeft het over de mega grote burgemeesterlijke middelvinger richting de coronadoden en hun nabestaanden en de coronazieken en de mensen die last hebben van de coronoamaatregelen

Tja . . . voor mensen die zich netjes aan de opgelegde maatregelen houden is wat er zondag in Amsterdam gebeurde onbegrijpelijk. Ik kan alleen maar eindigen met een dikke middelvinger voor A*** en A’dam