5649 Leeftijdsdiscriminatie

Begin mei gaat er een tweede groep Nederlanders naar het buitenland voor een proefvakantie. Ze gaan naar Gran Canaria en krijgen meer vrijheden dan de groep die voor de eerste testreis op Rhodos zat. De vakantievierders mogen dan namelijk wel hun hotel uit.

Daar ik wel zin had in een vakantie, ging ik snel naar de pagina van TUI, PROEFVAKANTIE Gran Canaria. Ik klikte meteen door naar het aanmeldformulier en begon met het invullen van het formulier: Fieldlab-testreis Gran Canaria 01 t/m 08 mei 2021 , maar bij het derde veld ging het al mis.
Toen ik mijn geboortedatum ingevuld had verscheen er een mededeling

Conclusie: Ik ben te oud en mag dus niet mee.

Tja . . . weer niet op vakantie. Deze keer is corona niet de spelbreker, maar mijn leeftijd. Ik dacht dat leeftijdsdiscriminatie niet toegestaan was, daarom ging ik op onderzoek uit en trof op Wikipedia het volgende aan: Het discrimineren op leeftijd bij het aanbieden van diensten, bijvoorbeeld bij het verhuren van een auto, is in Nederland niet bij de wet verboden.
Een vakantie valt onder het aanbieden van diensten en dus mag men ouderen uitsluiten. TUI maakt zich dus niet schuldig aan leeftijdsdiscriminatie.