5647 Over de Sonse Heide

Omdat de weersvoorspelling mooi wandelweer aangaf, onze agenda leeg was en we er echt zin in hadden, reden we gisteren naar de Sonse Heide voor een wandeltocht. Grote ronde Oud Meer, Sonse Heide, Joe Mann Paviljoen en Nieuwe Heide, stond er boven de routebeschrijving.

Aangekomen bij de parkeerplaats waar onze route begon hadden we al meteen in de gaten dat wij niet de enigen waren die het plan opgevat hadden om te gaan wandelen op de Sonse Heide. Het was er druk. Het leek wel of heel Son en Best aan het wandelen was. Ondanks de drukte konden we goed anderhalve meter afstand houden, maar bij de vele honden die mee liepen was dat niet mogelijk. Er liepen ontzettend veel viervoeters en viervoetertjes daar op de hei. Jammer genoeg lieten vele hondenbezitters hun hond los lopen, zodat er regelmatig van die onaangename dieren kwamen snuffelen.

Maar ondanks dat alles genoten we van het wandelen, de lentezon, de natuur en de vele bloeiende hazelaars en krentenboompjes. Deze route is voor herhaling vatbaar, maar dan op een (rustige) doordeweekse dag.