5644 Een lege dop

Eind juni moet het Europese systeem met een ‘Covidcertificaat’ werken. Een proef met deze coronapas gaat volgens Europees Commissaris van Justitie Didier Reynders begin juni van start.

Het gaat dan bijvoorbeeld om vrije toegang tot het grondgebied zonder verplichte quarantaine. De verwachting is dat de vakantielanden iedereen met de coronapas zullen toelaten.

Volgens Reynders moet het certificaat, in digitale of papieren vorm, gratis door de lidstaten beschikbaar worden gesteld en is het een tijdelijk instrument om reizen tussen de EU-lidstaten in coronatijden te vergemakkelijken. Zodra de Wereldgezondheidsorganisatie uitroept dat de pandemie voorbij is, is het document niet meer nodig.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . mooi nieuws dat iedereen toegelaten wordt met het coronapas. Er zal echter nog heel veel moeten gebeuren voordat we kunnen reizen naar onze vakantiebestemming. In de vakantielanden zullen de maatregelen eerst versoepeld moeten worden, zodat alles weer open en toegankelijk is. Ik hoop van ganser harte dat het vrije reizen met het paspoort realiteit wordt en niet dat van de zomer blijkt dat we blij gemaakt zijn met een lege dop