5637 Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter

Ik begon spontaan te zingen:
‘Zo gaat ie goed
Zo gaat ie beter’
toen ik het bericht las: Van coronahotspot tot modelland om jaloers op te zijn: dit is het ‘wonder van Portugal’

In januari zat Portugal nog met hele slechte coronacijfers, maar nu is de situatie zodanig verbeterd dat vele landen met een jaloerse blik kijken. Het aantal besmettingen is al weken spectaculair aan het dalen waardoor Portugal kan versoepelen, terwijl de meeste Europese landen nét verstrengingen hebben afgekondigd. Dit is het wonder van Portugal.

Dat het ‘normale leven’ nog niet volledig is teruggekeerd, kan de pret voor de Portugezen niet bederven. Opgewonden vullen ze de talrijke terrassen en genieten ze van een stralende lentezon. Achter de mondmaskers zijn er vele blije gezichten.

Tja . . . naast het zingen, trok ook ik een blij gezicht net als vele Portugezen. Tevens vroeg ik me af of het dan toch nog zou lukken. Zouden we dit jaar nog naar Portugal kunnen afreizen, in september bijvoorbeeld.
Even later las ik ook nog:
Als  alles meezit kunnen terrassen en winkels vanaf 21 april in ONS land weer open. Ook zou de avondklok dan worden geschrapt. Verder mogen vermoedelijk hoger onderwijsinstellingen de deuren weer openen voor studenten.
Toen ik daarna op een Facebookpagina ook nog zag staan: ‘Beautiful week’, ja toen, toen hield ik het niet meer tegen en zong het weer door mijn hoofd: ‘Zo gaat ie goed, Zo gaat ie beter’