5631 En gaat over tot de orde van de dag

Met de woorden in de kop van dit bericht werd ik gistermorgen wakker en liep naar beneden om te kijken hoe het debat in de Tweede Kamer ’s nachts was afgelopen.

‘Rutte blijft aan, komt met excuses’, was het eerste wat ik op mijn iPhone zag staan.

Rond half 12 was ik donderdag gestopt met het volgen van het Tweede-Kamer-debat dat om 14.00 uur was begonnen. Ik was zeer benieuwd wat er allemaal boven tafel zou komen en wat de gevolgen zouden zijn.

Een aantal zaken zijn me op Witte Donderdag zeer duidelijk geworden:
+ Geert Wilders is alleen maar bezig met het onderuit halen van het kabinet en Mark Rutte in het bijzonder. Met keiharde taal sneert hij naar Rutte, maakt hem uit voor vuile vis en draagt zelf niets, helemaal niets bij aan de oplossing van de problemen waar ONS land voor staat.
+ Mijn vermoeden dat het A4-tje met o.a. de tekst ‘Pieter Omzigt; functie elders’ van een ambtenaar afkomstig was werd bewaarheid. Ambtenaren hebben in de landelijke, provinciale en lokale politiek een hele dikke vinger in de pap.
+ De fractieleiders van de oppositiepartijen  kunnen ABSOLUUT niet luisteren naar  degene die achter het spreekgestoelte staat en aan het woord is. Allemaal stellen ze aan de interruptiemicrofoon dezelfde soort vragen, steeds in een ander jasje gegoten. En als ze het antwoord niet krijgen wat ze graag willen horen stellen ze dezelfde vraag nog een paar keer.

Dit laatste punt was zeer opvallend tijdens het 13-uur durende debat van Witte Donderdag. Het was trouwens ook de reden dat ik de televisie uitgezet heb. Hoewel ik graag het uiteindelijke resultaat wilde weten, kon ik dat gevraag, gezaag, gezuig ter meerdere eer en glorie van henzelf en de partij niet meer aanhoren.

Tja . . . en in mijn hoofd bleef  het vrijdag na die lange donderdag, de dag van die ellende, het maar in mijn hoofd rondzingen . . . en gaat over tot de orde van de dag