5629 Heel Holland wipt

Tegels eruit, groen erin: veertig gemeenten doen vanaf dinsdag 30 maart mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. De ludieke actie moet overheden aansporen om bestrating te vervangen voor begroeiing, in de vorm van gras of planten. De hoop is dat ook particulieren erdoor aan het denken worden gezet.

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Geef je gewipte tegels op via dit formulier en ze worden bij je gemeente opgeteld.
Lees hier meer >>>>>

Het NK Tegelwippen duurt een half jaar, tot 30 september. De gemeente die per inwoner de meeste tegels verwijdert, krijgt daar een gouden tegel voor terug. Huiseigenaren die zelf hun tegeltuin transformeren maken kans op de Publiekswipper.

Onze tuin heeft al heel wat vierkante meters groen. Bij ons in de tuin zal er de komende maanden dus niet gewipt worden. In onze woonplaats zijn echter nog een flink aantal tuinen waar wel gewipt zou kunnen worden.  In de wijk waar wij tientallen jaren geleden woonden hebben een aantal bewoners duidelijk zichtbaar hun voortuin volledig bestraat. Daar zou dus nog heel wat gewipt kunnen worden.

Tja . . . toch benieuwd of we de komende maanden kunnen zeggen: Heel Holland wipt