5627 Bashen, bedreigen en slutshamen

De aanleiding voor deze blog was het bericht: Emma Wortelboer onthult nieuwe salaris: ‘Voel me aardig bevoorrecht’ In het bericht las ik dat ze 70.000 euro per jaar verdient.

Omdat ik Emma Wortelboer eigenlijk niet ken en niet weet wat ze allemaal doet, ben ik eens op onderzoek uitgegaan. Op Wikipedia kwam ik de eerste informatie tegen. Daar trof ik ook een lijst aan van TV-programma’s waar ze aan mee gewerkt had. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik haar nooit gezien heb in een van die programma’s.

Ook stuitte ik tijdens mijn onderzoek op een artikel over haar in De Volkskrant: Het bashen, slutshamen en bedreigen van Emma Wortelboer vormen een rode draad in haar carrière

We lazen daar o.a. ‘Ze zou een ‘hysterische doos’ zijn, een ‘linkse huppelkut’, een ‘maf wijf’. en ‘Nu is er weinig, om niet te zeggen niets, voor nodig om als (jonge) vrouw in de media gebashed, geslutshamed of bedreigd te worden. Maar bij Emma Wortelboer is het een rode draad in haar carrière.’

Toen ik opgezocht had wat slut-shaming was, kon ik weer verder met dit bericht

Slut-shaming verwijst naar het bestempelen van een vrouw of meisjes als een ‘hoer’ of ‘slet’. En dat is het gevolg van hun acties, een reputatie als ‘makkelijk’, provocerende kleding of ander gedrag dat volgens anderen niet door de beugel kan.

Tja . . . toen ik dit allemaal tot me genomen had, trok ik twee conclusies:

      1. Ik moest denken aan vroeger als we met iemand ruzie hadden en er woorden waren gevallen, dat we dan riepen: ‘Schelden voel ik nie en slaan durfde nie’. 
      2. Voor 70.000 euro per jaar mogen ze mij ook wel bashen, bedreigen en slutshamen

    .