5621 Alleen SAMEN krijgen de moslims dit land onder controle

Toen ik maandagmiddag bovenstaand bericht op NOS Teletekst las, klonk er een hartgrondige vloek door onze woonkamer. ‘Die moslims dienen zich ook aan de corona-maatregelen te houden’.

Ook orakelde de Rotterdamse burgemeester nog: “Dan zie je toch dat de drang bestaat om familiebezoek te plegen etcetera. Dan hebben we toch een miljoen mensen in Nederland die daaraan doen. Dat wordt voor een heleboel mensen ingewikkeld om je daaraan te houden.”

‘Nonde**, je moest eens weten wat voor drang wij hebben’, riep ik door de kamer. ‘Wij kunnen de verjaardagen van onze kleinkinderen NIET vieren, want we mogen maar één persoon op visite ontvangen. Wij moeten mijn 80 ste verjaardag in stilte voorbij laten gaan. Waarom zouden moslims dan nu ineens meer ingewikkelde problemen hebben dan wij?’

‘Ze moeten zich thuis maar volpro**** na een dag vasten. Er geldt voor hen géén uitzondering. Met Kerst werden er voor ONS géén uitzonderingen gemaakt en met Pasen van hetzelfde laken een pak. Dus de ramandanners dienen zich ook gewoon aan de regels te houden’.

Snap niet dat een burgemeester voorbijgaat aan wat wij al meer dan een jaar voelen.
Maar . . . wij kunnen de discipline opbrengen om ons aan de regels te houden, moslims zo te zien NIET.

Ik ben trouwens niet de enige die verbaasd is over de opmerkingen van Aboutaleb. Er zijn meer zeer verbaasde reacties met uiteraard Geert Wilders voorop: „Nooit hoorden we Aboutaleb over de avondklok”, schrijft hij op Twitter. „Het maakte hem niets uit, maar nu het over moslims en de ramadan gaat maakt hij zich ineens grote zorgen.”

Tja . . . nu komt dan toch nog de aap uit de mouw

Alleen SAMEN krijgen we corona onder controle
Maar ik las ergens dat iemand er van gemaakt heeft
Alleen SAMEN krijgen de moslims dit land onder controle