5617 Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is

Lijst 33 (VSN) de lijst van Willem Engel, de Viruswaarheid-voorman, komt niet in de Tweede Kamer. Ze behaalden te weinig stemmen. Gelukkig maar, want iemand die zulke onzin uitkraamt voegt niets, maar dan ook helemaal niets toe aan de democratie. De zielige dansleraar kan moeilijk tegen zijn verlies en wil een hertelling.
Donderdagmorgen werd ik al vroeg geconfronteerd met zijn Trump-achtige uitspraken op Facebook:

1. Er is nog geen definitieve uitslag.
2. Wanhoop niet
3. Er is fraude gepleegd.
4. Accepteer de uitslag niet
5. Alle stemmen moeten worden herteld.
6. Documenteer alle onregelmatigheden.
7. Doe aangifte van fraude.
8. Dit is slechts het begin, dit jaar komen er nieuwe verkiezingen
9. Nu een serieuze start van de parallelle maatschappij

10. Blijf in liefde.

Helaas komt de partij BIJ1 wel in de Tweede Kamer. S.S. – de voormalige danseres en tv-presentatrice – heeft naast het om zeep helpen van Zwarte Piet nogal wat op haar wensenlijstje staan:

Speerpunt van BIJ1 is de focus op antiracisme. De partijl wil ook dat Nederland officieel excuses aanbiedt voor het koloniale- en slavernijverleden. Ook op andere terreinen houdt BIJ1 er een links-progressieve agenda op na. Zo wil de partij naar een werkweek van 30 uur, de AOW-leeftijd terugbrengen naar 65 jaar en banken en pensioenfondsen nationaliseren. Ook is BIJ1 voor een nationaal zorgfonds en woningcorporaties moeten in handen komen van de Staat

Ze zal het zelf wel niet in de gaten hebben, maar ieder weldenkende landgenoot ziet en weet dat zij in het verkeerde parlement zit. Zij hoort thuis in de Tweede Kamer van Utopia.

Jammer dat onze belastingcenten naar zo iemand gaan en vervelend dat we straks met z’n allen moeten luisteren naar de onzin die ze zal gaan uitkramen.

Ze noemt haar ene zetel de ‘broodnodige entree’. Ik zie het nut er echter absoluut niet van in.  Maar ook hier geldt: Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is