5611 Wilders wel en Kuzu niet

De rechtzaak tegen Wilders vanwege zijn uitspraak ‘Minder, minder, minder . . .’ zit ons nog vers in het geheugen. Een poppenkastvoorstelling van de bovenste plank waarbij bepaalde politieke figuren uit ONS land m.i. ook nog een flinke vinger in de pap hadden.

Maar de politieke partij DENK mag naar hartelust de schrijfster Lala Gül bedreigen, zonder dat er actie ondernomen wordt.

We lezen in het AD:
Met dood bedreigde schrijfster (23) haalt uit naar Denk om advertentie
Een online advertentie van Denk, waarin de partij stelt vijanden van de islam aan te pakken, is boven een artikel geplaatst waarin de bedreigde Amsterdamse schrijfster Lale Gül voor vijand van de islam wordt uitgemaakt. Gül reageert op Twitter verbolgen, omdat de advertentie met daarin de foto van Kamerlid Tunahan Kuzu, boven het artikel in de Turkse online krant Son Haber staat.

Al eerder berichtte ik dat de columnist Ozkan Akyol de bedreigers van de Amsterdamse schrijfster ‘Barbaren’ noemde.

De columnist Jan Dijkgraaf bestempelt in een briefje aan Kuzu van Denk de heer Kuzu als ‘Vullis’, omdat Kuzu in een advertentie bij een artikel over Lala Gül schrijft:  “Wilt u dat we vijandschap tegen de islam stoppen? Stem Denk”

Tja . . . Er wordt dus een belofte gedaan om mensen als Lala Gül aan te pakken. Dat is m.i. een regelrechte bedreiging.
Er liggen nu géén voorbewerkte aangifteformulieren klaar op de Nederlandse politieburo’s. Het blijft nu stil, heel stil.

Toch ietwat onbegrijpelijk: Wilders wel en Kuzu niet.