5607 Tijdreizen

Ik hou niet van science fiction; ik vind het zo gekunsteld. Maar nu moet ik bekennen dat ik zeer geobsedeerd zit te kijken naar de Netflixserie ‘Dark’.

In de serie staat het tijdreizen centraal. Je moet steeds heel goed opletten en je mag niets missen  om het te kunnen blijven volgen. Steeds stel je jezelf de vraag: ‘Hoe gaat dit aflopen?’
Lees hier meer >>>>>

Op een gegeven moment werd er iets gezegd over de ’33 jaar cyclus’.

Op Wikipedia heb ik gevonden:. Er schijnt een cyclus van 33 jaar te bestaan, die overeenkomt met de baan van 33 jaar die de komeet om de zon beschrijft. In piekjaren kunnen duizenden meteoren per uur worden waargenomen. Topjaren waren 1698, 1799, 1833, 1866, 1966 en 2001.

In ‘Dark’ speelt men ook met die cyclus. ‘Dark’ laat zien wat een verandering ergens in de geschiedenis teweeg kan brengen. Een enkele steen anders neerleggen, iemand niet zoenen, of juist iemand wel zoenen. De wereld zou voor altijd anders zijn. Of toch niet?

Ik ga nog een aantal spannende avonden tegemoet met de afleveringen van ‘Dark’. Ben benieuwd hoe het allemaal afloopt met dat ingewikkelde tijdreizen.