5602 ‘Wat een smeerlap!’

Begin van de week keken we tijdens het progranmma ‘De Vooravond’ naar het gesprek met documentairemaker Miriam Guttmann over de documentaire ‘Zaad van Karbaat’.

'Het zaad van Karbaat' is een beklemmend verhaal over machtsmisbruik. De driedelige documentaire 'Het zaad van Karbaat', over de vruchtbaarheidsarts die grote groepen vrouwen buiten hun medeweten met zijn eigen sperma insemineerde, deelt in de eerste aflevering een dreun uit.

Door het gesprek was onze aandacht gewekt en keken wij nog dezelfde avond naar het eerste deel van de documentaire ‘Het zaad van Karbaat’. 

Wat we te zien en te horen kregen was verbijsterend. De volgende dag waren de reacties dan ook niet van de lucht. Metronieuws besteedde ook aandacht aan de reacties onder de kop: Zaad van Karbaat-kijkers gechoqueerd: ‘Misselijkmakend’

Mijn vrouw en ik hebben ademloos zitten kijken en luisteren. Ik weet niet meer hoe vaak ik het door de kamer geroepen heb; maar toen de aflevering afgelopen was, zei ik het nog een keer: ‘Wat een smeerlap!