5600 Bedrieger c.q. oplichter

Maandagmiddag kreeg ik het volgende appje binnen op mijn telefoon:

Ik sla het nummer op en omdat ik niet kan zien van welke van de twee zonen dit berichtje komt, zet ik het contact weg met de voorletters van mijn beide zonen. Dan vraag ik via Whatsapp wie van de twee het is en krijg ik als antwoord:

Beide antwoorden vond ik ietwat vreemd, want deze verwacht ik niet van mijn oudste zoon.

Ik appte nog een paar keer verder en zei tegen mijn vrouw: ‘Dit klopt niet; dit is mijn zoon niet‘. Daarop belde mijn vrouw onze beide zonen en toen bleek dat een of andere onverlaat bezig was om mij te . . . ??? . . .┬á ??? Maar zover liet ik het niet komen, want ik blokkeerde stante pede het nummer van de bedrieger c.q. oplichter.

Tja . . . het is voor ons gelukkig zonder nadelige gevolgen afgelopen. Hij heeft van ons geen gegevens gekregen omdat we hem voortijdig door hadden, die verr**** bedrieger c.q oplichter