5597 Moet nu weer . . .

Met een big smile zit ik te genieten van mijn nieuwe aankoop. Ik kan weer voluit lachen, want ik ben eindelijk verlost van mijn lange voortanden die de laatste jaren steeds verder uitgroeiden. Er zit nu weliswaar een noodbrug in mijn bovenkaak, maar het definitieve exemplaar over enkele weken zal nog veel mooier zijn.

Ik zit dus met een big-smile te kijken naar onze nieuwe televisie. De oude begon kuren te krijgen en was al gekoppeld aan een stel oude geluidsboxen zodat ik het geluid beter kon opvangen met mijn hoortoestellen.
Op advies van mijn beide zonen hebben we nu maar doorgepakt en een toestel aangeschaft met een groot plat scherm. Het heeft wel wat hoofdbrekens gekost. Uiteindelijk gaven onze vakanties – die in 2020 allemaal gecanceld werden – de doorslag. We hadden een mooi spaarpotje, dat we nu konden aanspreken. Met dat vakantiespaarpotje achter de hand was het ook  niet zo moeilijk om de juiste bijbehorende soundbar te kiezen. Het verschil in geluidskwaliteit tussen de verschillende soundbars was zelfs voor een slechthorende zeer groot en duidelijk hoorbaar. Toen we op een gegeven moment in de winkel (wij waren de enige klant) Andre Rieu via de soundbar en de woofer hoorden waren we verkocht en nadat we nog wat korting losgepeuterd hadden, zeiden we: “Verkocht!” Nog diezelfde middag werd de tv en de soundbar opgehangen en geïnstalleerd.
.
En nu, nu zit (zat) ik te kijken met een big smile. Maar die veranderde al gauw in een lach van ‘een boer met kiespijn’, want op een gegeven moment brak er een voortand in mijn onderkaak af. ‘Non****’, riep ik door de kamer en de smile verdween van mijn gezicht.
.
Het plezier van onze prachtige aankoop en de renovatie van mijn voortanden waren meteen weg. Moet nu wéér naar de tandarts, moet nu weer in mijn buidel tasten, moet nu weer . . .