5593 De krant brengt de leugens in het land

De krant brengt de leugens in het land. Niet alles wat de kranten schrijven is waar.

Aan bovenstaand spreekwoord moest ik denken toen ik zaterdag de postbode ons huis voorbij zag lopen. Want in een paginagrote advertentie van de Rijksoverheid had een week eerder gestaan dat wij (75 – 80 jarigen) een uitnodiging zouden krijgen voor de vaccinatie tegen het coronavirus.

Daar ik bijn 80 ben (dus de oudste van groep 75-80) en met mijn naam redelijk vooraan in het alfabet zit had ik die uitnodiging afgelopen week wel verwacht. Maar zoals eerder gezegd, we hebben niets ontvangen.

Het is trouwens onbegrijpelijk dat in zo’n welvarend land, met veel hoogopgeleide landgenoten, universiteiten in bijna elke provincie, ict-bedrijven met capabele personen men geen vlot lopend vaccinatieprogramma kan ontwikkelen en uitvoeren . . .

Tja . . . ik ken de reden niet van de vertraging van de bezorging van de uitnodiging. Maar het rechtvaardigd mij nu wel om te zeggen (tikken): De krant brengt de leugens in het land.