5592 Of de duvel ermee speelt

Gisteren maakte ik nog een grap over een bezoek aan een Portugese dentista, tandarts.  Had ik het maar niet gedaan, want nog dezelfde dag viel er zomaar pardoes een voortand uit mijn mond. Nou niet helemaal pardoes, want twee dagen van te voren was er aan de bovenkant van de tand al een klein stukje afgebroken.

Nadat het stukje afgebroken was had ik al meteen een afspraak gemaakt bij mijn tandarts, maar omdat het weekend voor de deur stond, kon ik maandag (gisteren) pas terecht.

Mijn tandarts heeft gisteren de tand vastgeplakt (ik voel me nu geen struikrover/landloper meer) en a.s. donderdag beginnen de  werkzaamheden voor het herstel en voor het plaatsen van een noodbrug. In het herstelplan laat ik ook een makeover van mijn grote voortanden meenemen, die me al vele tientallen jaren irriteren. Veertien dagen later wordt de definitieve brug geplaatst. Dan ben ik weer toonbaar en heel veel euro’s lichter.

Tja . . . toen mijn tand eruit viel, was het eerste wat ik dacht: ‘Of de duvel ermee speelt’