5571 Stress

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen, dieren of planten optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties.

Volgens de fysiotherapeut – die ik al een keer of drie bezocht heb – is de pijn in mijn nek en arm mogelijk mede een gevolg van stress. Geen afleiding, veel achter de computer of tablet zitten, veel binnen zitten zouden mede de oorzaak kunnen zijn van een spier die nu flink opspeelt. Hij adviseerde mij om er op uit te trekken, om te gaan lopen.

Daarom trokken we gisteren onze wandelschoenen weer aan. Dit keer lag ons begin- en eindpunt bij de Natuurpoort de Kriekeput in Herpen. Voor ons bekend terrein; we hebben daar al vaker gelopen. Nu liepen we een route die door routeyou.com was uitgezet.

De kilte kon ons niet deren en we liepen over fiets- en bospaden door het gebied Herperduin. We kwamen ontzettend veel uitwerpselen tegen van paarden en runderen, maar . . . we hebben tijdens onze route geen enkel (levend) dier gezien.

Het was heel ontspannend om weer eens ‘van huis’ te zijn. Thuis gekomen genoten we van een heerlijke kop koffie met apfelstrudel. Deze laatste hadden we gekocht bij het afhaalpunt van PAN&ZO aan het einde van onze route. Hopenlijk zal binnenkort blijken of het wandelen en de apfelstrudel bijgedragen hebben aan het verminderen van de stress.