5565 Inkzwart scenario voor Portugal

Onze hoop is nog steeds dat we in mei/juni op vakantie kunnen naar Portugal. Volgens het vaccinatieschema zouden we voor die tijd onze vaccinaties al gekregen hebben en zouden we dus zonder risico op stap kunnen gaan. Ook naar de Algarve in Portugal.

Maar de laatste dagen begin ik daar toch een beetje aan te twijfelen. De berichten die ons bereiken over de toestand in Portugal doen ons het ergste vrezen.
Het gaat in Portugal allesbehalve goed rondom corona. Overvolle ziekenhuizen, duizenden besmettingen per dag én gemuteerde versies verspreiden zich snel.

Portugal lijkt een soort sluipmoordenaar in zich te hebben. Dat komt door enerzijds de banden met Brazilië, waar ook een gemuteerde versie is aangetroffen. Anderzijds is het een Europees land, waardoor de Britse variant ook toegang heeft. Ten slotte ligt Portugal ook nog eens min of meer in het midden van al deze plekken, Zuid-Afrika meegerekend, waar de derde besmettelijke variant werd ontwikkeld. Dat in combinatie met het slechte beleid dat wordt gevoerd in Portugal maakt Portugal tot een tikkende tijdbom.

De cijfers liegen er ook niet om: slechts een paar dagen geleden steeg het dodentaal naar 212. De dag ervoor werden 120 doden gemeld, de dagen daarvoor 70. Even na kerst en oud en nieuw gingen de besmettingen even omlaag, maar gisteren werden 13.987 nieuwe gevallen gemeld. Ook registreerde het land 234 doden in één dag. Zulke aantallen heeft Nederland met zijn 17 miljoen inwoners nog niet gehaald. In Portugal wonen ruim 10 miljoen mensen.
Lees hier meer >>>>>

Het is in ziekenhuizen enorm druk. Bij 8000 besmettingen per dag waren de ziekenhuizen al overvol. Zo werd een veldziekenhuis opgezet in een stadion in Portimao Algarve, en dezelfde dag werden er tien patiënten gebracht die in Lissabon niet meer terecht konden. De situatie is nijpend.

Tja . . . dat ziet er niet erg hoopgevend uit voor een onbezorgde vakantie in de Algarve.  Dit is een inktzwart scenario voor Portugal