5564 Tuig van de richel

Met stijgende verbazing en afgrijzen heb ik zondagmiddag naar een rechtstreekse uitzending gekeken van Omroep Brabant. De regionale omroep deed verslag van de rellen in Eindhoven.

De cameraman en verslaggever stonden achter een peloton van de ME. Zij moesten regelmatig bukken voor stenen, golfballen en messen die hun richting uitkwamen. Ook kregen ze op een gegeven moment last van het traangas dat door de politie gebruikt werd om de raddraaiers te verdrijven.

Op het moment dat een waterkanon ingezet werd, was het Stationsplein in een mum van tijd leeg geveegd. Toen werd ook duidelijk wat voor zinloze vernielingen er aangericht waren. Brandende auto’s, scooters en fietsen, ingegooide ruiten, vitrines en bushokjes die gesloopt waren, opgebroken trottoirs, omgetrokken camera’s en electriciteitskastjes; het leek wel of er een oorlog had gewoed.

Ik kan de juiste woorden niet vinden voor die raddraaiers, die relschoppers, die vernielzuchtigen die dit allemaal veroorzaakt hebben.

’s Avonds in OP1 werd er uiteraard ook aandacht besteed aan deze explosie van zinloos geweld. Toen kwamen er kwalificaties voorbij als: coronaholigans en het schuim van de aarde.
Tijdens de uitzending kwam het bericht binnen dat men in Enschede probeerde de ramen van het ziekenhuis in te gooien. ‘Die lui mag men een tijd opsluiten met alleen water en brood en verder aan hun lot overlaten’, zei ik tegen mijn vrouw.

Je moet diep gezonken zijn als je de ruiten van een ziekenhuis gaat ingooien waar mensen verblijven die vechten voor hun leven en waar verplegend personeel hun uiterste best doet om de pati├źnten zo goed mogelijk te verzorgen en bij te staan. Daags van tevoren had men in Urk ook al een teststraat van de GGD in brand gestoken. Dit is BIZAR.

Die rellen in ONS land hebben niets te maken met demonstreren of protesteren. Dit zijn zinloze acties van tuig van de richel