5561 Carnaval volgende doelwit van KOZP

Wie nog dacht dat actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na het om zeep helpen van Zwarte Piet wel zou stoppen, komt bedrogen uit. KOZP richt zijn pijlen al op de volgende Nederlandse traditie: carnaval.

Een van de populairste feesten van Nederland is dus het volgende doelwit van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) omdat ze vinden dat carnaval nergens op slaat. KOZP vindt carnaval ‘een feest waarin racisme, seksisme en transgenderhaat wordt toegejuicht en culturen en identiteiten volop worden toegeëigend’, zeggen ze op een Facebookpagina.

‘Kostuums van indianen, Chinezen en kannibalen zijn namelijk ‘racistisch en kwetsend‘.
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . die zuurpruimen uit de Randstad snappen helemaal niets van carnaval. Het zich verkleden tijdens de carnavalsdagen is een wezenlijk onderdeel van het carnaval vieren. En je bent een ontzettende zuurpruim, minkukel, een gestoord figuur als je een verklede carnavalsvierder een rascist noemt.

Het is bij de konijnen af dat men weer een traditie om zeep wil helpen en dat daarvoor carnaval het volgende doelwit van KOZP is