5557 Opgeschoren koppies

Ik ben al sinds november niet meer in een kapsalon geweest. Ik heb daar trouwens geen probleem mee. Maar elke keer als ik de laatste weken naar een voetbalwedstrijd zit te kijken verbaas ik me dat die voetballers allemaal zo’n keurig opgeschoren kapsel hebben.

Hoe kan dat als alle kapperszaken gesloten zijn? zo vraag ik me af. De Nederlandse kappersbond was het ook opgevallen en is in verzet gekomen. Dat begrijp ik wel.
Ik begrijp trouwens niet dat er nog al wat voetballers zijn die met een excentriek kapsel het veld op moeten. Ze zouden gewoon hun aandacht moeten richten op het spel en met briljante acties en doelpunten de aandacht van de toeschouwer / kijker proberen te trekken in plaats van hun haardos.
Zo af en toe kijk ik met stijgende verbazing naar koppies van voetballers die hun kapper opdracht hebben gegeven om hen te voorzien van een buitenissig, abnormaal kapsel.
Tja. . . Het kan tegenwoordig allemaal. Zelfs tijdens de lockdown en gesloten kapperszaken zien we bijzondere kapsels en opgeschoren koppies