5556 Een vervelend klein dom ventje

Sander Cornelis graaf Schimmelpenninck (Hengelo, 26 juni 1984) is een Nederlands journalist, opiniemaker en presentator. Van 2016 t/m september 2020 was hij hoofdredacteur van het tijdschrift Quote. Sinds september 2019 is hij columnist van dagblad de Volkskrant. Verleden jaar was hij enige tijd presentator van het programma OP1. Ook heeft hij samen met zijn studievriend Jaap Reesema een podcast: de Zelfspodcast.

Sander Schimmelpenninck is geen fan van het land waarin we leven. Hij vindt Nederland een ‘vervelend klein dom landje’

De voormalig Op1-ster vertelt dat hij ‘een paar weken in het buitenland is geweest’, ondanks code oranje. “Trek ik me er iets van aan? Nee, natuurlijk niet”, zegt hij. “Ik heb dus wat afstand genomen van mijn vaderland. Ik heb me vorig jaar zo geërgerd aan Nederland en de Nederlandse mentaliteit en de kleingeestigheid die ook een soort van oplaaide door corona.”

Hij is Nederlandmoe geworden. “Ik heb het afgelopen jaar en ik voel dat eigenlijk nu ook heel sterk, en het klinkt een beetje dom, maar op een gegeven moment vind je Nederland echt een beetje een vervelend, klein, dom landje.”
Lees hier meer >>>>>

Tja . . . toen verleden jaar Sander het programma OP1 presenteerde liet mijn vrouw elke vrijdagavond horen, dat ze niet naar hem kon luisteren. En wat ik ervan vind?
Ik vind Sander Schimmelpenninck nu een vervelend klein dom ventje