5547 Wanted

Toen ik afgelopen week de bestorming van het Capitool in Washington zag moest ik denken aan de vele wildwest- en cowboyfilms die ik in het verleden gezien heb. De westerns hebben vaak een historische gebeurtenis als onderwerp, zoals de Amerikaanse Burgeroorlog. Ook de bezetting van het Capitool woensdag had iets van een burgeroorlog.

Donderdag werd er al meteen jacht gemaakt op ‘de daders’.
De politie van Washington  heeft daarvoor een fotocollectie online samengesteld. Burgers kunnen laten weten als ze mensen herkennen, eventueel anoniem.

Bij elke foto staat datum en tijdstip waarop de foto gemaakt is en onder de foto staat de tekst

Iedereen die deze persoon kan identificeren of die kennis heeft van dit incident, mag alleen de politie bellen *********
De Metropolitan Police Department biedt momenteel een beloning van maximaal  $ 1.000 aan iedereen die informatie verstrekt die leidt tot de arrestatie en aanklacht tegen de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor een misdrijf gepleegd in het District of Columbia.

Tja . . . toen ik het bestand met foto’s had bekeken moest ik weer aan die westerns denken, waarin vaak pamfletten werden opgehangen met een foto van personen die gezocht werden door de sherif en waar bovenaan met grote letters stond: WANTED