5546 Hypocriet en huichelachtig

Sinds enkele weken krijg ik steeds als ik de fractievoorzitter van de PvdA op de televisie zie verschijnen een zeer onbehaaglijk gevoel. En elke keer roep ik dan iets door de kamer om mijn gevoel kracht bij te zetten.

Als minister van Sociale Zaken was hij vijf jaar lang verantwoordelijk voor de kinderopvangtoeslagen. Zoals we weten ging het toen gigantisch mis.

Hij heeft excuses aangeboden voor zijn rol in de kinderopvangtoeslagenaffaire. In reactie op een snoeihard rapport over de kwestie  zegt hij: “De constateringen over mijn eigen rol hierin zijn pijnlijk en vervullen me met schaamte”.

Een paar dagen later vindt hij zichzelf bij uitstek geschikt om het vertrouwen van de burgers in de overheid te herstellen. Dat zegt hij in een toelichting op zijn besluit om door te gaan als leider van de PvdA.

Tja . . . dat noemt men nou bij de PvdA opkomen voor de zwakkeren. Eerst vijf jaar lang mensen in de vernieling helpen, huis en haard laten verliezen, mensen onnoemelijk veel leed en ellende berokkenen en dan nu net doen of je neus bloedt en met een uitgestreken gezicht beweren dat je zeer geschikt bent om het vertrouwen van de burgers in de overheid te herstellen.

Ammehoela, dit komt bij mij en waarschijnlijk bij veel anderen niet geloofwaardig over. Ook binnen de eigen partij begint de kritiek op Asscher toe te nemen. Een motie van wantrouwen tegen de lijsttrekker heeft inmiddels genoeg steunbetuigingen van partijleden om bij het PvdA-congres volgende week aan bod te komen.

Tja . . . De PvdA stond bij mij al niet hoog in het vaandel, maar nu zijn ze volledig afgeschreven en vooral die Asscher, ik vind zijn houding hypocriet en huichelachtig

 

P.S.
Het is wellicht ook interessant om in dit verband deze brief te lezen.