5543 Aftellen

Ik heb al een paar jaar een countdown-app op mijn iPhone staan. Deze gebruik ik om af te tellen naar bijzondere gebeurtenissen en naar onze vakanties. Zaken waar we met plezier en de enige voorpret naar uitkijken.

Maar al bijna een jaar telt de app niet meer af.
Verleden jaar heb ik alle gebeurtenissen noodgedwongen verwijderd. De laatste activiteit heb ik begin december uit de app gehaald. We kunnen er pas weer wat inzetten als we gevaccineerd zijn en uit onze bubbel kunnen komen.
Om de app niet nutteloos op mijn iPhone te laten staan heb ik nu een countdown ingesteld naar mijn 80ste verjaardag. Meestal tel ik niet af naar een verjaardag. Maar nu wel omdat ik  rond die datum hoogstwaarschijnlijk gevaccineerd word tegen het corona-virus.
Hoogstwaarschijnlijk, volgens de laatst gemelde strategie. De strategie wordt de laatste week dagelijks aangepast. Het zal ook afhangen van het beschikbare vaccin, want het vaccin waar ik volgens de planning  mee gevaccineerd zal worden, moet nog goedgekeurd worden.
Maar de countdown naar mijn komende verjaardag gaat er meteen af als de uitnodiging voor de vaccinatie in de bus valt en als we weer los kunnen en bijvoorbeeld een vakantie geboekt hebben.
Dan hebben we EINDELIJK weer iets om naar uit te kijken, iets om naar af te tellen . . .