5541 Een zwemmersoor

Het gehoorapparaat ging wat moeilijker in mijn oor, ik had een jeukerig gevoel in mijn gehoorgang en ik hoorde minder  dan voorheen.

Bovenstaande was voor mij aanleiding om vorige week een afspraak te maken met de huisarts. Ik kon nog dezelfde dag terecht. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de laatste tijd  al twee  keer eerder op bezoek was geweest met dezelfde klachten. Nu trof ik een andere arts en nadat ik mijn verhaal had gedaan keek deze in mijn oor en constateerde: otitis externa. Een ontsteking van de gehoorgang  die waarschijnlijk veroorzaakt wordt door het oorstukje van mijn hoorapparaat.

De arts stelde voor om een monstertje te nemen van het vocht in mijn oor en dit op kweek te laten zetten. Zo gezegd zo gedaan. Ook werd voorgesteld om al meteen met de behandeling te beginnen. Bij de apotheek kreeg ik 30 ampullen, twee keer per dag dient de inhoud van een ampul in mijn oor gedruppeld te worden. In elke ampul zitten ongeveer 17 druppels vloeistof.

Drie dagen later belde de huisarts me op en vertelde me dat een schimmelinfectie de oorzaak was van de ellende in mijn oor. Ik moest meteen stoppen met de ampullen en bij de apotheek zouden andere oordruppels klaar liggen. Nu moet ik drie keer per dag drie druppels in mijn zieke oor druppelen, 14 dagen lang. Tevens mag ik tijdens deze periode geen hoorapparaat dragen.

Ook deze infectie kan het gevolg zijn van het oorstukje van mijn hoorapparaat. Na de kuur zal bezien worden welke verdere stappen eventueel ondernomen dienen te worden. Maar dan zullen we wel weer vele weken verder zijn en dat allemaal vanwege: Otomycose, een zwemmersoor