5540 De essentiële winkelstraat

Voor 12 januari staat er weer een persconferentie gepland waarin de minister-president nadere toelichting zal geven over de maatregelen die nodig zijn om het aantal besmettingen met het corona-virus te verkleinen.

Ik verwacht niet dat er al versoepelende maatregelen aangekondigd zullen worden. Ik hoop dat ze hun lesje na het debacle van afgelopen zomer – toen men ineens meer mocht – hebben geleerd. Als men nu veel versoepelingen toelaat is het wachten op de volgende golf.

Als men de niet-essentiële zaken nu opengooit vanwege de opruiming, de wintersale wordt het weer veel te druk in onze winkelstraten met alle gevolgen vandien.

Onze winkeliers zullen daarom hun creativiteit aan moeten spreken om hun collectie tegen opruimingsprijzen kwijt te worden.

En dat ONS land op dat vlak creatievelingen heeft, blijkt uit onderstaand filmpje: de essentiële winkelstraat