5526 Er mag maar één wijze op bezoek komen

Onlangs had ik het over de volkstelling in het jaar 0 en wat dat voor gevolgen had voor Jozef en Maria uit Nazareth. Aan het einde van het bericht concludeerde ik dat de geschiedenis zich niet zou herhalen en dat is maar goed ook. De geboorte van Jezus was en is blijft eenmalig.

Mijn bericht van toen krijgt nu toch een vervolg  . . . 😉
Want . . . Als de bevalling van Maria in dit in alle opzichten bijzondere jaar, het coronajaar, zou hebben plaatsgevonden zou er ook maar een beperkt aantal personen op kraamvisite mogen komen. Op eerste en tweede kerstdag maximaal drie en de dagen er na maximaal twee. Dus de herders mogen met z’n drieën op bezoek. En op 6 januari mogen er maar twee wijzen uit het oosten, twee van de drie koningen in de stal toegelaten worden.
Dat zou nog een moeilijke keuze kunnen worden. Want één van de drie koningen, Balthazar, was zwart. Als men die niet toe zou laten, zou men zomaar een toeloop van BlackLiveMatters-aanhangers bij de stal kunnen krijgen met alle gevolgen vandien.

Nee, het is goed zoals het destijds is gegaan. Maar toch plaatsen veel mensen de bijzondere gebeurtenis van toen nu in het licht van het coronavirus en de gevolgen.

Zo ook LOESJE, die de wereld mooier en beter wil maken, met haar posters die overal in ons land opgehangen en opgeplakt worden.

Opmerkelijk is dat Loesje beweert: Er mag maar één wijze op bezoek komen

Overgenomen van Facebook.com