5522 Na de poppenkastvoorstelling

Het is weer stil en rustig geworden in en rond het CDA. Ze hebben eindeijk hun leider die ze al maanden geleden hadden willen hebben. En de belachelijke vertoning rond de wisseling van de wacht is men al weer vergeten. Het was een ware poppenkastvoorstelling het vertrek van Hugo de Jonge, de aanstelling van Wopke Hoekstra en de houding van Pieter Omzicht.  Het was in stilte voorbereid en geregisseerd, maar ik vond het toch wel ietwat doorzichtig.

Geenstijl.nl zet het allemaal nog eens op een rij, maar gebruikt daarbij geen fluwelen handschoenen, die ik daarentegen wel droeg in de eerste alinea van dit bericht.

Binnen de CDA is men nu opgelucht en blij en men denkt zelfs dat ze met Wopke aan het roer het kunnen opnemen tegen de VVD, tegen Mark Rutte. Er zijn CDA’ers die er al van dromen dat ze in maart de grootste partij worden. De toekomst zal het uitwijzen. Momenteel zijn de VVD en de PVV van Wilders de twee partijen zonder herrie en kabaal en profiteren van het gedoe en gekrakeel bij alle andere partijen.

Tja . . . Jan Klaasen en Katrijn zijn even uitgespeeld we zitten nu in de tijd na de poppenkastvoorstelling

P.S.
Nynke de Jong noemde het hele gebeuren maandag in haar column in ons regionaal dagblad: Toneelstuk