5518 ‘Wat een stelletje boeven !’

‘Wat een stelletje boeven’. riep ik naar mijn vrouw, toen ik woensdagavond hoorde dat waarschijnlijk staatssecretaris Mona Keijzer de geheime notitie (het openen van de horeca zou niet leiden tot besmettingen) had gelekt.

Diezelfde dag had ik al gelezen over de heisa in het CDA. De lijsttrekker Hugo de Jonge staat er slecht op. Pieter Omzigt en Mona Keijzer hebben de kont tegen de krib gegooid. De Jonge moet een pandamie bestrijden en een partij leiden. Dat gaat toch niet.

Hugo de Jonge moet elke keer zaken herroepen. Inenten vanaf 4 januari – wordt later. Het aantal vaccins die we ter beschikking krijgen – wordt minder . . . en . . . en . . .
Hugo heeft inmiddels ook ingezien dat hij niet twee heren kan dienen en stapt op als lijsttrekker van het CDA

Bij D66 is Sigrid Kaag meer bezig met haar partij, (waar ze ook nog vermeende #metoo-praktijken moet oplossen) dan met haar ministerie. Ze is niet meer van de televisie weg te slaan. Ze moet tussendoor ook nog opscheppen over het feit dat ze destijds het zo moeilijk vond om de juiste universiteit te vinden; ze moest kiezen tussen Oxford, Cambridge en Exeter. Over gelijke kansen gesproken. Wat een elitair gedoe !!!

GroenLinks heeft de plank helemaal misgeslagen door dat meisje van de Moslimbroederschap, Kauthar Bouchallikht, op de verkiezingslijst te zetten. Het meisje probeert in diverse praatprogramma’s recht te breien wat krom is.

Tja en bij 50Plus blijft het hommeles en bij Forum voor Democratie rollen ze vechtend langs de Amsterdamse grachten.

Staatssecretaris Raymond Knops en de voorzitter van de Tweede Kamer  Mevrouw Arib blijven maar bekvechten over de verbouwing op het Binnenhof.

Het zijn hanen en haantjes. Ze weten het allemaal beter. Ze gunnen elkaar het licht in  de ogen niet, zo schijnt. Ze ontlokken bij mij de uitroep: ‘Wat een stelletje boeven!’