5508 Kapsalon

Zaterdag las ik in de krant bij het plaatselijk nieuws dat de uitbaters van een multifunctionele feestzaal en een snackbar in een van de wijken van onze woonplaats het bijltje erbij neer gooien. Zij hebben het vanwege het corionavirus niet gered.

Twee broers worden de nieuwe uitbaters en gaan van de snackbar een echt cafétaria maken.

In het artikel kwamen de nieuwe uitbaters ook aan het woord. In een van de laatste zinnen stond iets wat me zeer verbaasde: ,,Met friet en snacks, maar we gaan wel mee met de tijd, dus eveneens met een broodje kip of kapsalon. We hopen half december open te gaan.”

‘Gaan ze in het cafetaria ook nog een kapsalon vestigen ?’, zo vroeg ik me tegen beter weten af. Toen ik ‘kapsalon’ intikte bij Google was het me meteen duidelijk.

Een kapsalon is een gerecht bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet, zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Vaak wordt de kapsalon geserveerd met knoflooksaus en sambal. In plaats van shoarma, wordt de kapsalon ook wel klaargemaakt met kebab, döner, gyros, kip of falafel.

Tja . . . dat heb je ervan als je al decennia lang niet meer in een friettent/cafétaria bent geweest. Je denkt dan alleen maar aan ‘éen frietje zonder’ of  ‘een frietje met’ of ‘een frikandel’ maar absoluut niet aan een kapsalon