5503 Of de duvel ermee speelde

Maandag troffen we tijdens onze wandelroute een gehaakte bloem (met kaartje) aan, die vastgeknoopt zat aan de leuning van een zitbank. We bekeken de bloem en lazen het kaartje en liepen verder.

Dinsdagmorgen stond er in ons regionaal dagblad een paginagroot artikel met de titel ‘Eén bloem, drie blije mensen’

Het artikel besteedde aandacht aan de actie: ‘De Bloemenman’, die opgezet is door Ferry van Melis, evenementencoördinator in verzorgingshuis Sint Antonius in Volkel.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Ik wil onze bewoners graag verrassen met nieuwe dingen. Het is belangrijk niet te blijven hangen in wat je al jaren doet. Ik wil laten zien dat er zoveel meer is dan bingo, knippen en plakken. Vernieuwingen brengen ook een andere vibe in huis.

Vorige week begon hij met zijn actie De Bloemenman. Deelnemers krijgen een uitgebreide mail met tekst en uitleg, het haakpatroon en kaartjes om uit te printen en aan de gehaakte bloem te hangen. Op dat kaartje staat informatie voor de vinder; door een berichtje te sturen aan De Bloemenman op Facebook kan hij een adres geven van een (eenzame) senior die het leuk vindt om een kaartje te ontvangen. ,,Het mooie van dit project is dat het drie mensen blij maakt: degene die de bloem haakt, want die heeft er plezier van; de vinder wordt blij van het vinden van een bloem; en een oudere wordt opgevrolijkt met een leuk kaartje.”
Meer info op Facebook De Bloemenman

Tja . . . maandag zagen we de gehaakte bloem en de volgende dag lazen we in de krant uitgebreid over deze mooie actie. Of de duvel ermee speelde.